Typy regálů, které zvětší využitelný prostor Vašeho skladu bez nutnosti přestavby

20 září 2020
Petr Fliger

Typy regálů, které zvětší využitelný prostor Vašeho skladu bez nutnosti přestavby

Petr Fliger
20.09.2020

Dochází Ve vašem skladu možný využitelný prostor? Zboží je stále více a více, logistika se stává čím dál tím komplikovanější, ale investice do časově náročného rozšíření skladu a s tím spojeného přerušení kontinuity dodávek by mohla ohrozit Vaši společnost? Vyměňte stávající vybavení za skladovací regály, které efektivněji využívají objem Vašeho zařízení.

Stejný sklad, více prostoru

Logistická efektivita podniku je do značné míry závislá na samotné organizaci skladu. Ta je však určena plochou, tvarem a výškou objektu, či nashromážděným zboží a způsoby jeho skladování. Zkušenosti našich odborníků ukazují, že v mnoha případech není pro zvýšení efektivity skladu nutné ihned rozšiřovat jeho prostor. Po analýze individuální situace našich klientů jsme mnohokrát doporučili rychlou a vysoce efektivní investici do modernějšího skladového systému, namísto nákladného rozšiřování skladu nebo stěhování do jiných prostor.

Komu navrhujeme taková řešení?

Společnostem, jejichž problém nespočívá ve velikosti skladu, ale v jeho řízení a organizaci. K této situaci obvykle dochází v případě, že skladovací prostory nikdy nebyly zahrnuty do uceleného konceptu, a skladovací zařízení (jako například skladovací regály, police či palety) bylo pořízeno a instalováno na základě aktuálních potřeb, nikoli na základě promyšleného projektu.

Skladové regály: spádové a mobilní regály pro optimální využití skladových prostor

Mezi skladovými regály dostupnými na trhu jsou dva typy produktů – mobilní paletové regályspádové regály – které vykazují vysokou míru využití dostupného úložného prostoru. Jsou často využívány klienty z nejnáročnějších průmyslových odvětví, jako je elektronický obchod a farmacie.

DSC_0580-1 Typy regálů, které zvětší využitelný prostor Vašeho skladu bez nutnosti přestavby

Spádové regály – regály šité na míru specifikům Vašich produktů

 

Skladové regály s válečkovou konstrukcí jsou zařízeními, ve kterých jsou nákladové jednotky umístěny na válečkových tratích pod mírným úhlem – zboží se tedy samo pohybuje na základě gravitačních sil. Tyto instalace mohou fungovat jak v systémech FIFO (First In – First Out), tak LIFO (Last In – First Out).

Spádové regály nevyžadují žádné další investice – nepracují na základě elektrického pohonu, takže nevyžadují napájení v regálech a nespotřebovávají nákladnou elektřinu. Systém válečků a konstrukce regálu lze plně přizpůsobit parametrům daného produktu, díky čemuž jsou perfektní pro zpracování objednávek různých hmotností a rozměrů.

Mobilní regály Vám zajistí efektivní využití dostupného prostoru

Mobilní regály jsou léty ověřeným systémem zejména ve skladech jako jsou archivy a na místech, kde hraje klíčovou roli co nejlepší využití volného místa. Komerční činnost není výjimkou – mobilní skladové regály umožňují vytvořit jednu přístupovou cestu k mnoha regálům, což výrazně zvyšuje potenciál daného zařízení.

Mobilní regálové systémy jsou ideálním řešením také pro průmyslová odvětví pracující s nestandardně dlouhým zbožím, jehož rozměry by znesnadňovaly optimální organizaci skladu (např. dřevěné výrobky, trubky, tyče a podobně). Mobilní regály jsou vynikajícím řešením pro společnosti, které více než rychlost vychystávání objednávek ocení kapacitu samotné instalace.

mobilne3 Typy regálů, které zvětší využitelný prostor Vašeho skladu bez nutnosti přestavby

Nezapomeňte na správný projekt

Než se rozhodnete pro nové skladové vybavení, kontaktujte naše odborníky. Poradíme Vám, které řešení bude pro Váš sklad nejlepší volbou, důkladně zvážíme potenciál Vašeho úložného prostoru a navrhneme Vám takový projekt, který zohlední nejen Vaše aktuální potřeby, ale i budoucí vývoj společnosti.


Máte dotaz?