Potravinářský průmysl je jedním z mála odvětví značně odolných vůči měnícím se trendům a disponujících víceméně stabilní poptávkou po produkovaném zboží. Společnosti působící v potravinářském průmyslu se však musí vyrovnat s technologickými a logistickými změnami, které souvisí s tržním chováním zákazníků. Mezi ně patří mimo jiné neustálý dovoz a vývoz zboží, rostoucí zájem o exotické produkty nebo skladování mražených výrobků. Zmíněné příklady jsou však jen drobná část každodenní rutiny obchodníků s potravinami.
Aby bylo možné co nejefektivněji reagovat na potřeby zákazníků, potravinářské společnosti pravidelně analyzují trh, sledují měnící se trendy v nákupu potravin a v návaznosti na tyto změny reagují produkcí žádaného zboží. Nezbytným prvkem efektivně fungujícího podniku je také správně navržený sklad.
Potravinářský průmysl je jedním z nejvíce specifických segmentů trhu – tím pádem i vybavení skladu musí vycházet ze znalosti charakteristik a jedinečnosti tohoto odvětví. Aby byl nově vytvořený projekt plně funkční a v souladu s předpoklady logistiky, je nutné si uvědomit, jak důležitý je distribuční proces v rámci tohoto klíčového odvětví.
Konstrukce a vybavení potravinářského skladu musí být navrženy tak, aby systematizovaly a zlepšily procesy dodávek a zároveň věnovaly maximální pozornost čerstvosti a kvalitě skladovaného zboží. V rámci plánování skladu pro společnost fungující v potravinářském průmyslu je také nutné brát v potaz požadavky týkající se bezpečnosti potravin, které jsou mimo jiné popsány v normách Evropské Unie.
Pokud obchod s potravinami obsahuje čerstvé produkty nebo produkty s omezenou trvanlivostí, stává se rychlá expedice zboží naprostou prioritou. V procesu včasného dodání maloobchodníkům či obchodním řetězcům hrají klíčovou roli také dopravní společnosti, jejichž nákladní vozidla jsou téměř v neustálém pohybu. Pro úspěšné fungování v potravinářském průmyslu je důležité dosáhnout co nejnižších nákladů na skladování, implementovat efektivní skladové procesy a zajistit logistickou kontinuitu.
Víme, jak přizpůsobit sklad požadavkům potravinářského průmyslu. Naším cílem je dodávat odolné a vysoce kvalitní systémy plně přizpůsobené danému odvětví. Veškerá skladová řešení NEDCON Sales jsou navržena po důkladné analýze potřeb zákazníka a seznámení se specifiky konkrétního odvětví.
Rádi Vám poradíme s výběrem optimálního skladového vybavení pro jednotlivé typy produktů a představíme Vám koncepty pro nejúčinnější skladovací systém. Zajistíme systémy, které budou individuálně přizpůsobeny danému skladu a jeho konkrétním procesům. V projektech bereme v úvahu optimalizaci nákladů klienta – vjezdové regály Nedcon využívají každý dostupný metr čtvereční, což je důležité zejména v chladírenských a mrazírenských prostorách.
NEDCON Sales nabízí moderní modulární systémy, které lze libovolně upravovat a přizpůsobovat změnám, dle požadavků zákazníka. Díky tomuto řešení bude nově uspořádaný sklad potravin plně využívat dostupný prostor a celkovou plochu skladu.
Pro správné skladování potravinářských výrobků je třeba vzít v úvahu:
Aby vytvořený projekt zohledňoval výše uvedené aspekty, měl by být svěřen odborníkům, kteří dokonale znají specifika potravinářského odvětví. Naše společnost má potřebné znalosti a zkušenosti – díky nim jsme již v České republice provedli více než tisíc projektů.